Strani

nedelja, 20. februar 2011

Višje mesto v iskalniku - Google, Najdi.si, Bing, Yahoo

Zagotov si želite da bi vaša spletna stran dosegla višje pozicije v iskalnikih, drugače verjetno tega nebi brali. Kako torej do višje uvrstitve na slovenskih in tujih iskalnikih? Z optimizacijo spletne strani.


Optimizacija internetne strani ali kako povečati obisk spletni strani?

Poznamo več tipov optimizacije. Lahko je to hitrostna: elemente na internetni strani skušamo čimbolj prilagoditi, saj s tem pohitrimo nalaganja same spletne strani, ali iskalniška, kjer z uporabo pravilnih ključnih besed in kvalitetne vsebine pridemo do višjih mest v iskalniku.

Za iskalnike je pomembna in na prvem mestu vsebina, in to kvalitetna vsebina. Bolj kot bo zanimiva vaša spletna stran bolj bo obiskana - logično. Vendar pa ni vedno tako. Predvsem v primerih kadar je spletna stran povsem prodajno naravnana, se pravi promovira izdelke in storitve ki jih nudimo. Kako torej takšno stran narediti za obiskovalce koristno oz. vredno obiska?

Tukaj nastopi druga vrsta optimizacije, s katero skušamo iz drugih strani ustvariti promet na našo spletno stran. Ta se ponavadi začne ko na sami spletni strani ni več kaj za optimizirati. Torej razni video posnetki, socialna omrežja, oglasne pasice, tekstovni oglasti, ipd.

Se vam torej zdi da vas iskalniki ne marajo? Potrebna bo zgoraj omenjena promocija. Iskalniki so velik posel, in tako imenova iskalniški marketing je tukaj prisoten že kar nekaj časa. Vaša konkurenca se tega verjetno zaveda.

Ni komentarjev:

Objavite komentar